In het kort: Zomer blijft ook na de zomer, PSV innovatief met talent

In het kort: Zomer blijft ook na de zomer, PSV innovatief met talent

26-05-2015 16:37

Op de redactie van VoetbalPrimeur komen dagelijks honderden nieuwsberichten uit binnen- en buitenland voorbij. We pikken het meest interessante nieuws eruit, andere nieuwsfeiten verzamelen we in de rubriek 'In het kort'.

Zomer blijft ook na de zomer
Ramon Zomer blijft nog een jaar verbonden aan Heracles Almelo. De 32-jarige verdediger speelt ook na de zomer voor de Overijsselse club. Afgelopen seizoen speelde hij vijftien duels namens Heracles. "Ik ben heel blij met dit contract. Ik heb de laatste maanden weer alles gespeeld en heb er bij deze club veel plezier in. En dus gaan we nog lekker een jaartje door!"

PSV innovatief met talent
PSV heeft nieuws over de jeugdopleiding aangekondigd. De kampioen van Nederland gaat een coöperatie aan met Willem II, Helmond Sport, VVV-Venlo, NAC Breda, NEC en het Belgische Wilrijk Beerschot. Hiermee wil PSV zorgen dat jongens van acht en negen jaar oud in hun eigen omgeving blijven spelen, in plaats van het direct instromen in een opleiding van een BVO. Na vier jaar stromen zij dan alsnog in één van de opleidingen in.

El Ahmadi bij Marokko
Karim El Ahmadi behoort tot de definitieve selectie van het nationale elftal van Marokko voor de interland tegen Libië. Die wedstrijd heeft op 12 juni plaats. Op 31 mei wordt de middenvelder van Feyenoord verwacht; dan komt de selectie van de Marokkanen bij elkaar. Zodoende wordt het seizoen van El Ahmadi toch verlengd.

Hammers Europa in
West Ham United speelt komend seizoen Europees voetbal met dank aan het sportieve spel van afgelopen jaar. Omdat Engeland in de internationale top drie eindigde op de Europese Fair Play-ranglijst van de UEFA mocht het land de sportiefste ploeg van het land afvaardigen voor de eerste voorronde van de Europa League. Ondanks de twaalfde plaats in de Premier League mag de ploeg - net als in Nederland het zelfs gedegradeerde Go Ahead Eagles - daardoor Europa in. De laatste keer dat de club uit Oost-Londen Europees voetbal haalde was in 2007.

Engelse promovendus roert zich
AFC Bournemouth heeft in aanloop naar het debuut in de Premier League de Poolse doelman Artur Boruc vastgelegd. De 59-voudig international werd afgelopen seizoen al gehuurd van Southampton en komt nu transfervrij over. De 35-jarige keeper tekent aan de Zuid-Engelse kust een contract voor één seizoen, met de optie op nog een jaar. Boruc is de eerste versterking voor de kampioen van de Championship. De doelman speelde eerder voor onder meer Fiorentina, Celtic en Legia Warschau. Hij is naast Wojciech Szczesny (Arsenal) en Lukasz Fabianski (Swansea City) geselecteerd voor de EK-kwalificatiewedstrijd van Polen tegen Georgië op 13 juni.

Schaaf stapt op
Thomas Schaaf is dinsdag opgestapt als trainer van Eintracht Frankfurt. De 54-jarige coach was bezig aan zijn eerste seizoen bij Frankfurt en eindigde in de Bundesliga op de negende plaats, waarmee de doelstelling van de club werd behaald. Het contract loopt nog een jaar door, maar wordt toch ontbonden, omdat het vertrouwen in de trainer bij een deel van de clubleiding ontbreekt. Schaaf kwam vorig jaar zomer over van Werder Bremen, waar hij veertien jaar coach was. Hij kwam onlangs onder vuur te liggen vanwege de wisselvallige resultaten en de gespannen relatie die hij met een aantal spelers zou hebben. Schaaf volgde afgelopen zomer Armin Veh op. Sascha Lewandowski, afgelopen seizoen interim-trainer van Bayer Leverkusen, geldt als favoriet om de nieuwe coach van Frankfurt te worden.

PSV tegen Europese subtoppers
Het oefenprogramma van PSV is zo goed als bekend. De ploeg van Phillip Cocu start op 5 juli met een oefenwedstrijd bij de amateurs van DOSKO uit Bergen op Zoom. PSV reist daarna volgens het Eindhovens Dagblad naar Zwitserland voor deelname aan de Valais Cup. Daar spelen onder meer FC Basel en Olympique Marseille mee. Daarnaast zijn er oefenduels met AS Monaco en Borussia Mönchengladbach gepland.

Lange rijen voor De Graafschap
De Graafschap is in trek. De Doetinchemse club maakt in de finale van de play-off kans om te promoveren naar de Eredivisie en daar happen de supporters massaal op. De club verwelkomde dinsdagochtend vroeg al een enorme rij aan fans en probeert daarnaast om voor de uitwedstrijd bij FC Volendam een groot scherm te regelen bij stadion De Vijverberg. 

Vooronderzoek naar fans ADO en Willem II
De aanklager betaald voetbal van de KNVB is een vooronderzoek gestart naar ongeregeldheden rond de wedstrijd Willem II-ADO Den Haag van zondag 10 mei. Bij het duel in de voorlaatste speelronde van de eredivisie heeft de rapporteur van de KNVB melding gemaakt van provocerend gedrag tussen beide supportersgroepen, het zoeken van confrontaties en het gooien van vloeistoffen en voorwerpen. Willem II heeft tot 1 juni de tijd om de aanklager uit te leggen wat het heeft gedaan om de ongeregeldheden te voorkomen.