'Sensationele overstap naar Premier League lonkt voor Hasselbaink'
Succescoach in beeld

'Sensationele overstap naar Premier League lonkt voor Hasselbaink'

26-05-2015 13:39

Newcastle United is op zoek naar een nieuwe manager, die van de club volgend seizoen een stevige middenmoter in de Premier League kan maken. Jerrel Hasselbaink komt voor die rol in aanmerking.

Dat meldt The Sun dinsdag. Hasselbaink maakte vorig jaar zijn entree in het Engelse voetbal en maakt veel indruk. Hij leidde Burton Albion naar het kampioenschap in de League Two, maar de kans bestaat dat de succestrainer vanaf de zomer in plaats van de League One in de Premier League actief is.

Wedden

Meer odds

Hasselbaink staat immers op de shortlist van Newcastle. De prestaties van de oud-spits van Leeds United en Chelsea springen in het oog en hebben tot serieuze interesse van de Premier League-club geleid. The Magpies stelden afgelopen weekend, op de slotdag van het seizoen, een langer verblijf op het hoogste niveau veilig met een 2-0 zege op West Ham United.

John Carver, die Alan Pardew midden in het seizoen opvolgde als interim-trainer, wordt zo goed als zeker aan de kant geschoven. Eerder werden Frank de Boer (Ajax), David Moyes (Real Sociedad) en Steve McClaren (clubloos) al genoemd. Bij Newcastle staan vier Nederlanders onder contract: Tim Krul, Daryl Janmaat, Vurnon Anita en Siem de Jong.