De Tien: irritantste opmerkingen die een vrouw kan maken tijdens een wedstrijd

De Tien: irritantste opmerkingen die een vrouw kan maken tijdens een wedstrijd

28-05-2015 10:10

Laten we allereerst het voorbehoud maken dat er wel degelijk dames zijn met oog en liefde voor de mooie sport voetbal. Deze Tien is zeker niet aan hen gericht. Maar we kennen allemaal wel de types die weleens op een blauwe maandag een wedstrijd meekijken. Vandaag DeTien irritantste opmerkingen die vrouwen kunnen maken tijdens een wedstrijd.

10. Ze zouden de doelen groter moeten maken, zodat er meer goals vallen.
Doelpunten hebben waarde, juist omdat ze zeldzaam zijn. De sensatie van een voetbalwedstrijd kijken is om iets te zien wat hooguit drie of vier keer lukt per wedstrijd.

9. Voetballers zijn een stel watjes die overdreven over de grond rollen.
Om eerlijk te zijn zal ze hier regelmatig een goed punt hebben. Zeker bij wedstrijden uit Spanje of Portugal. Maar spelers worden echt weleens hard getrapt of op hoge snelheid uit balans gebracht. En op flinke snelheid een goede beuk krijgen, dat wens je niemand toe.

8. Profs verdienen miljoenen euro’s, waarom kunnen ze dan geen goal maken?
Beyonce verdient een veelvoud van wat zelfs de best betaalde spelers krijgen, maar Telephone is toch ook niet om aan te horen? Niet alles kan altijd briljant zijn.

7. Maar je had deze wedstrijd al gezien.
Nee, schat, vorige week was de Eredivisie-wedstrijd tussen Ajax en FC Twente. Dit is de bekerwedstrijd tussen Ajax en FC Twente. Sorry, maar ik kan niet mee naar je ouders.

6. Wij hebben gewonnen, maar zij hebben verloren.
Dit soort onloyale opmerkingen zijn meestal te horen tijdens EK's of WK's. Het is 'wij' en 'ons' wanneer het Nederlands Elftal verder komt, maar 'zij' en 'hun' wanneer de onvermijdelijke uitschakeling volgt. Wíj staan altijd achter ons team!

5. Wat is buitenspel?
Begin er maar niet aan. Het gaat nooit begrepen worden. De buitenspelregel uitleggen met wat oogpotloden en lipstick zal nooit tot verlichting leiden.

4. Is dit live?
Nee, we hebben niet een DVD’tje uit het seizoen 2002/2003 opgezet. Dit is nu op dit moment aan het gebeuren. De helft van de spanning van kijken naar een voetbalwedstrijd zit hem in het feit dat de ontwikkelingen recht voor je neus plaatsvinden.

3. Wat is er leuk aan kijken naar 22 mannen die achter een bal rennen?
Waarom vind je films leuk? Dat is maar een verzameling van bewegende beelden die in een bepaalde volgorde is gezet.

2. Maar wat dan als hij tegen Nederland moet?
"Robin van Persie speelt voor Nederland, toch?"
"Ja."
"Maar hij speelt ook voor Manchester United, he?"
"Ja."
"Wat gebeurt er dan wanneer Oranje tegen Manchester United speelt?"
*Zucht*

1. Het is maar een spelletje
De ultieme frustrerende opmerking. Vaak is het grootste probleem niet eens de uitspraak zelf, maar de timing ervan. Een balletje trappen in het park, dat is maar een spelletje. Je team dat net is uitgeschakeld door een treffer in blessuretijd? Houd je mond.



Wat vind jij de meest irritante opmerking over voetbal die een vrouw kan maken? Stem op onze poll! Mis je een opmerking? Drop ze in het reactiesysteem!