Hiddink stelt interlandcarrière van assistkoning Eredivisie definitief veilig
'Tukker' hakt knoop door

Hiddink stelt interlandcarrière van assistkoning Eredivisie definitief veilig

26-05-2015 13:51
3

Hakim Ziyech heeft definitief voor een interlandcarrière in het Nederlands elftal gekozen. De uitnodiging van Guus Hiddink heeft hem het laatste zetje gegeven.

Ziyech heeft een dubbele nationaliteit en had ook voor Marokko uit mogen komen. Hiddink, bondscoach van Oranje, nodigde hem twee weken geleden echter uit voor een trainingsstage met het Nederlands elftal en dat heeft hem overtuigd: Ziyech kiest voor Nederland.

Wedden

Meer odds

Dat laat de assistkoning van de Eredivisie dinsdag weten aan De Telegraaf, op de eerste dag van stage in Hoenderloo. In het verleden speelde Ziyech, die binnenkort kan debuteren, al de nodige interlands voor Jong Oranje.

In een eerder stadium sprak hij nog zijn twijfels uit. "Zolang ik niet voor het grote Oranje ben opgeroepen, kan ik nog voor Marokko kiezen. Dat gaat een lastige keuze worden. En nee, ik weet echt nog niet wat ik ga doen."

Hiddink werkt met een grote groep spelers toe naar de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Letland in Riga op 12 juni. Oranje oefent een week eerder tegen de Verenigde Staten. Afhankelijk van hun clubverplichtingen sluiten de spelers aan op 25 mei, 28 mei, 1 juni of 8 juni.