Van Gaal zit vaak op toilet bij uitwedstrijden van United: Niet voor een boodschap
Van Gaal blikt terug op debuutseizoen

Van Gaal zit vaak op toilet bij uitwedstrijden van United: "Niet voor een boodschap"

26-05-2015 14:59

Louis van Gaal zat afgelopen seizoen vaak op het toilet als hij de teambespreking hield. Dat was volgens hem niet omdat hij telkens zo nodig moest, maar omdat de kleedkamers van ploegen waar Manchester United op bezoek moest, te klein waren. 

In gesprek met MUTV, laat Van Gaal zijn licht schijnen over zijn debuutseizoen in de Premier League. "Ik kan één negatief en één positief ding daarover zeggen. Laat ik beginnen met het negatieve: de kleedkamers zijn in de meeste stadions niet zo goed. De spelers hebben te weinig ruimte om om te kleden en ook voor mij was er vaak weinig ruimte", is Van Gaal eerlijk.

"Vaak moest ik op de wc gaan zitten om me goed verstaanbaar te maken. Dat was niet om een boodschap te doen, maar alleen omdat er te weinig ruimte was. Dat was nogal een verrassing voor mij", vervolgt de Nederlandse oefenmeester. "Maar wat ik wel positief vond, is de beleving van de fans. Het is ongelofelijk hoe het voetbal hier leeft bij de mensen. Ik vind het fantastisch in Engeland."

Hij vergelijkt de sfeer in stadions met die in Duitsland en Spanje. "In Engeland is voetbal een manier van leven. Dat is niet het geval in Duitsland. In Spanje is het ietsje beter, maar hier is het echt niet te geloven. Het is fantastisch om te zien."