KNVB komt met serieuze strafeis na antisemitisme bij FC Utrecht - Ajax
'Me vader zat bij de commando’s, me moeder zat bij de SS'

KNVB komt met serieuze strafeis na antisemitisme bij FC Utrecht - Ajax

26-05-2015 15:20
9

Een boete van 10.000 euro en een thuiswedstrijd tegen Ajax met een deels lege tribune. Dat schikkingsvoorstel heeft FC Utrecht vanwege spreekkoren gekregen van de onafhankelijke aanklager betaald voetbal

De voetbalbond bracht dinsdagmiddag de strafeis naar buiten, na de laatste weken (sinds 8 april) uitgebreid onderzoek te hebben gedaan. De aanklager, die onafhankelijk van de KNVB opereert en straffen kan opleggen, wil dat tijdens de volgende thuiswedstrijd tegen Ajax de Bunnikside leeg blijft. Dat is de tribune waar de harde kern van Utrecht zit.

Wedden

Meer odds

In april zongen supporters in de Galgenwaard antisemitische teksten tijdens de wedstrijd tegen Ajax. 'Me vader zat bij de commando’s, me moeder zat bij de SS. En samen verbrandden zij Joden, want Joden die branden het best', klonk van de tribune. Dat deed veel stof opwaaien.

Op basis van de beschikbare beelden, informatie en verklaringen is Utrecht in staat van beschuldiging gesteld. FC Utrecht heeft tot maandagmiddag de tijd om op het voorstel te reageren.