Oogappel van Koeman geeft Southampton hoop: Alleen als een club wil betalen
Middenvelder gaat in op geruchten

Oogappel van Koeman geeft Southampton hoop: "Alleen als een club wil betalen"

26-05-2015 15:47

Ronald Koeman kan mogelijk ook na de zomer over sterspeler Morgan Schneiderlin beschikken. De Franse middenvelder, die gewild is bij clubs in en buiten de Premier League, gaat in op het gerucht dat hij per se zou willen vertrekken bij Southampton.

De 25-jarige Schneiderlin stond afgelopen zomer al in de nadrukkelijke belangstelling van de Engelse top, maar koos ervoor om bij Southampton te blijven. Mede omdat Koeman en de rest van de technische staf in hem de ideale leider zagen om de club een mooi seizoen te geven. Dat is ze gelukt.

Nu loopt het contract van de international nog twee jaar door en bekijkt Schneiderlin weer zijn opties. "Ik denk dat mijn beslissing is gemaakt. Ik ga alleen naar clubs die Champions League spelen", zegt hij tegen het Franse radiostation RMC. "Mijn doel is om in Engeland te blijven. Dat is de competitie waar ik plezier heb."

Schneiderlin zegt dat hij voor een club kiest die in een betere competitie speelt dan de Europa League. "Als ik Southampton ooit verlaat, dan is dat voor een club in de Champions League. Als een club het juiste bedrag voor mij wil betalen, dan is het tijd om te gaan. Maar wat dat bedrag is weet ik niet. De club heeft al vaak voor een goede prijs spelers verkocht. Het zal in ieder geval hoog genoeg zijn."