Open sollicitatie bij Excelsior: Ik weet honderd procent zeker dat ik het aankan
Vertrekkende trainer ziet in Excelsior mooie kans

Open sollicitatie bij Excelsior: "Ik weet honderd procent zeker dat ik het aankan"

26-05-2015 16:53
1

Als Excelsior in de zomer afscheid moet nemen van succestrainer Marinus Dijkhuizen, dan weet de Rotterdamse club al dat één trainer zeer geïnteresseerd is in de functie in Kralingen. 

Met FC Volendam probeert Hans de Koning komende week promotie naar de Eredivisie veilig te stellen. Alleen twee duels tegen De Graafschap scheiden de vertrekkende coach en de Eredivisie. Maar ook als de Doetinchemse club te sterk is voor Volendam, kan De Koning mogelijk naar het hoogste niveau in Nederland. Hij ziet in Excelsior de ideale stap. "Dat zou wel een hele mooie club zijn voor mij", zegt hij tegen RTV Rijnmond.

Er is officieel nog geen contact geweest met de technisch directeur van de Rotterdamse club, maar De Koning doet desondanks een open sollicitatie. ''Excelsior is een club die de laatste jaren hartstikke leuk voetbal speelt, ook onder Marinus (Dijkhuizen, red.)'', vertelt De Koning. ''Er wordt gewoon aan de weg getimmerd. Daar zou ik graag een steentje aan bij willen dragen. Ik weet honderd procent zeker dat ik het aankan. Dat is niet om mezelf op de borst te kloppen.''