Contractverlenging 'talentvolle doelman' past in beleid Overmars: Zelf opleiden
Ajax verlengt met talentvolle doelman

Contractverlenging 'talentvolle doelman' past in beleid Overmars: "Zelf opleiden"

26-05-2015 17:16
3

Ajax heeft het contract van doelman Norbert Alblas verlengd tot de zomer van 2016. De twintigjarige keeper had een aflopende verbintenis. De geboren Amstelvener maakte afgelopen seizoen deel uit van de selectie van Jong Ajax. 

Vier maanden na zijn debuut in augustus 2014 raakte hij geblesseerd aan zijn knie. In januari is Alblas geopereerd aan zijn kruisband en is daar nog herstellende van. "Ondanks mijn blessure liet de club direct weten dat ze met me verder wilden", laat de talentvolle keeper weten op de website van de club.

"Daar spreekt vertrouwen uit. Het is nu zaak om weer fit te worden en zo sterk mogelijk terug te komen. Naar verwachting ben ik tot de winterstop nog met revalideren bezig. Begin 2016 hoop ik weer wedstrijden te kunnen spelen."

Volgens technisch directeur Marc Overmars behoort Alblas tot een hele generatie talentvolle Ajax-doelmannen. "Eén van hen moet het eerste elftal halen. Zo zou het in ieder geval moeten zijn. We willen ook onze toekomstige keeper van Ajax 1 zelf opleiden", is Overmars duidelijk op de website.

Alblas maakte in de Jupiler League-wedstrijd tegen Fortuna Sittard - Jong Ajax (0-2) zijn debuut. In totaal speelde de sluitpost acht officiële wedstrijden voor het beloftenelftal.