Tottenham dreigt te moeten spelen voor kwart gevuld stadion in 'circusduel'
Premier League-clubs oefenen vaak in buitenlandse competities

Tottenham dreigt te moeten spelen voor kwart gevuld stadion in 'circusduel'

26-05-2015 17:59

De wedstrijd tussen Tottenham Hotspur en een Maleisisch sterrenteam is geboycot door een groep supporters uit Maleisië. En met succes: de oefenwedstrijd verkocht maar 19.000 van de 80.000 beschikbare tickets.

Woensdag treedt Tottenham aan tegen een ensemble van spelers uit Maleisië, in de hoop dat de tickets snel zouden verkopen onder de lokale bevolking. Het Shah Alam-stadion waar gespeeld zou worden, biedt plaats aan 80.000 supporters. Maar na een oproep van fans, die de oefenwedstrijden beschouwen als circusduels, viel de kaartverkoop erg tegen. The Guardian meldt dat ook de wedstrijd van Liverpool op 24 juli zo gevaar loopt.

De voetbalbond hoopt dat de verkoop nog aantrekt, voordat het duel begint. "Ik hoop dat we de 30.000 bezoekers nog halen. Het wordt een leuke wedstrijd voor de toeschouwers", zei een woordvoerder tegen Bernama. In het verleden trokken wedstrijden van Chelsea. Liverpool en Arsenal wel veel publiek en waren de duels steevast uitverkocht. "De bezoekers betalen niet alleen voor de wedstrijd, maar voor de hele ervaring", probeert de woordvoerder de wedstrijd nog te verkopen.