Onbegrip en ongenoegen over handelswijze Ajax: Ik voel me beschadigd
"Ik moest lezen dat er weerstand was"

Onbegrip en ongenoegen over handelswijze Ajax: "Ik voel me beschadigd"

26-05-2015 18:54
11

Roger van Boxtel wordt niet de nieuwe algemeen directeur van Ajax. De politicus van D66 was in beeld als opvolger van de vertrekkende Michael Kinsbergen, maar Johan Cruijff en Edwin van der Sar zien zijn komst niet zitten.

Van Boxtel sprak al met Van der Sar, Marc Overmars en Jeroen Slop en kon daarna in de media lezen dat zijn komst van de baan is. "Ik las dat Van der Sar weerstand had en dat ik tegen de lijn-Cruijff zou zijn", zegt hij tegen Het Parool. "Onzin, want ik heb als interim-bestuurder van Ajax de weg geplaveid voor de lijn-Cruijff."

De oud-topman van Menzis baalt flink van de handelswijze van Ajax. "Daarnaast voel ik me beschadigd. Ik moest lezen dat er weerstand was, dat vernam ik niet van Ajax. Ik heb mijn ongenoegen daarover laten weten aan rvc-voorzitter Hans Wijers." Cruijff is groot voorstander van de komst van Tscheu La Ling, maar die lijkt op dit moment geen trek in een functie bij Ajax te hebben. De tijd begint intussen te dringen in de Arena, want het contract van Kinsbergen loopt per 30 juni af.