Eredivisie raakt topschutter kwijt aan Bundesliga: Ha, ik kan het dus wel
"Daar ben ik een tijd boos over geweest"

Eredivisie raakt topschutter kwijt aan Bundesliga: "Ha, ik kan het dus wel"

27-05-2015 08:26
1

Aan het verblijf van Mark Uth in Nederland gaat in de zomer een einde komen. De spits van sc Heerenveen, die niet alleen als afmaker maar ook als aangever uitblonk, kan terecht bij Hoffenheim.

De 23-jarige Duitser ziet een transfer naar die club wel zitten. "Hoffenheim is een prachtige club, spelen in de subtop in Duitsland zou ik echt geweldig vinden. De Bundesliga is met de Premier League de sterkste clubcompetitie ter wereld. Als Duitser is er niets mooiers dan succesvol zijn in je eigen land", geeft Uth aan in Voetbal International.

Voorheen speelde hij voor FC Köln. "Dat ik bij mijn vorige club in Duitsland, Köln, nooit een kans heb gekregen in het eerste elftal, daar ben ik een tijd boos over geweest. Ik ben dus extra gemotiveerd. Dat er interesse is uit Duitsland voor mij, geeft voor mij het gevoel van: ha, ik kan het dus wel." Maar eerst wacht nog een tweeluik met Vitesse om Europees voetbal af te dwingen. Uth vindt de play-offs maar niks. "Maar goed, we spelen nu deze play-offs en dan willen we die winnen ook. Het wordt zwaar tegen Vitesse. Dat was het natuurlijk ook tegen Feyenoord."