'Witte rook bij PSV: versterking moet zelf meebetalen aan overstap'
Aparte constructie om een overstap te maken

'Witte rook bij PSV: versterking moet zelf meebetalen aan overstap'

27-05-2015 08:30
4

Ruud Brood staat op het punt om van de ene kampioen, NEC Nijmegen, over te stappen naar de andere kampioen, PSV. De oefenmeester kan bij de Eindhovenaren de assistent-trainer van Phillip Cocu worden. Die positie is nu vacant, door het vertrek van Ernest Faber.

De overstap is volgens diverse media als Omroep Gelderland, het Eindhovens Dagblad en De Telegraaf al rond. NEC komt woensdag met een persverklaring. Brood bereikte met zijn huidige werkgever al een akkoord over het afkopen van zijn contract. Zodoende moet hij zelf in de buidel tasten om de 'transfer' mogelijk te maken. Bij PSV ligt een tweejarig contract klaar, meldt het ED.

"Ik reken erop dat als ik de stap wil maken, NEC mij die gunt en er ook aan mee zal werken. Ik denk dat ze bij NEC ook trots zijn als iemand vanuit de Jupiler League de stap naar een topclub kan maken", vertelt Brood woensdag aan De Telegraaf. "Het is heel eervol dat een topclub je wil hebben. Er zitten veel aantrekkelijke kanten aan, zoals de Champions League volgend seizoen." Brood besluit: "PSV wil me graag hebben. Ik moet nu voor mezelf een beslissing nemen. Het kan snel gaan."