Collega's Van Bronckhorst hebben oordeel klaar: Bent snel gezien en vergeten
Van Bronckhorst faalde met Feyenoord in de play-offs

Collega's Van Bronckhorst hebben oordeel klaar: "Bent snel gezien en vergeten"

27-05-2015 09:09
1

Giovanni van Bronckhorst heeft nu al een deukje opgelopen als trainer door in de play-offs te verliezen van sc Heerenveen. Dat vindt Peter van Vossen, hoofdcoach van Fortuna Sittard. De oud-Feyenoorder zegt tegen Voetbal International dat 'Gio' maar één zekerheid heeft.

''Er hoeft volgend seizoen niet zo gek veel te gebeuren of de druk wordt groot. En als je dan niet wint, kom je aan de beurt bij Feyenoord. Of je nu Giovanni van Bronckhorst heet of Mario Been. Je hebt in het leven twee zekerheden: je gaat dood en als trainer word je een keer ontslagen'', aldus Van Vossen. Hij vindt wel dat Van Bronckhorst karakter toont door nu al voor de groep te gaan staan. "Gio loopt niet weg", zegt hij.

Wedden

Meer odds

"Misschien blijkt de onervarenheid van Giovanni wel uit het feit dat hij nu al voor de groep is gaan staan. Een wat meer ervaren trainer had gezegd: 'Bekijk het, ik begin gewoon tijdens de voorbereiding.' Dat hij niet wegloopt valt ook wat voor te zeggen, maar ik had het legitiem gevonden als hij deze beurt aan zich voorbij had laten gaan. Het is gewoon zo dat de eerste stap die je zet een goede moet zijn. Je bent snel gezien en vergeten", concludeert Van Vossen. 

Marinus Dijkhuizen, de huidige trainer van Excelsior, heeft een belangrijke tip voor de trainer van Feyenoord. "Giovanni zal ervaren dat dit vak je opvreet. Je hebt geen rust, maar het hoort er wel bij. Maar als ik een tip mag geven: zorg dat je ergens ontspanning in vindt. Die kop moet leeg. Dat is echt nodig."