Wijnaldum zinspeelt op hereniging: 'Hij vertelde me hoe mooi de club is'
Wijnaldum blij naar Oranje

Wijnaldum zinspeelt op hereniging: 'Hij vertelde me hoe mooi de club is'

27-05-2015 09:23
4

Georginio Wijnaldum traint deze week mee bij Oranje. De middenvelder van PSV komt echter wel anders binnen bij de selectie van het Nederlands elftal dan afgelopen jaren. De aanvoerder van de Eindhovense club was belangrijk in het kampioensjaar van PSV.

"Ik kom hier binnen als een kampioen", glimlacht Wijnaldum tegen de NOS. "Dat is de laatste jaren wel eens anders geweest", vertelt de PSV-aanvoerder. "Toen kon ik de spelers van Ajax telkens feliciteren. Nu is dat andersom. Dat voelt heerlijk."

De 24-jarige middenvelder praat graag over het kampioensjaar van zijn ploeg en praat vooral over de records die PSV brak. "Meeste punten, meeste overwinningen en het jongste kampioensteam ooit", somt Wijnaldum op. Ook werd hij uitgeroepen tot speler van het jaar en werd zijn ploeggenoot Memphis Depay verkozen tot talent van het jaar.

Deze zomer staat in het teken van transfers voor de jonge aanvoerder. Ploeggenoot Depay vertrok al naar Manchester United en ook Wijnaldum zelf wordt gelinkt aan een overstap naar de club waar Louis van Gaal trainer is.  "Depay vertelde me wel dat United een mooie club is. Wie weet kom ik daar ooit ook terecht."