"Van Nederlandse topclubs heb ik helemaal niets gehoord, dat vind ik vreemd"

27-05-2015 10:46
8

De overgang van Mark Uth lijkt een kwestie van weken. De spits van sc Heerenveen staat in de nadrukkelijke belangstelling van Duitse clubs, met TSG 1899 Hoffenheim voorop. Toch is Uth een beetje verbaasd over de Nederlandse topclubs.

Het streelt de aanvalsleider van Heerenveen dat ploegen uit zijn vaderland interesse in hem hebben. Maar hij vindt het opvallend dat Nederlandse clubs geen interesse tonen. "Van Nederlandse topclubs heb ik helemaal niets gehoord en dat vind ik best vreemd. Ze weten niet of ik te duur ben, want ze hebben niet eens geïnformeerd", zegt hij in een interview met Voetbal International.

Uth scoorde afgelopen zondag nog tweemaal in het play-off-duel met Feyenoord. Door het gelijkspel (2-2) plaatste Heerenveen zich voor de finale, waarin het af moet rekenen met Vitesse om Europees voetbal te halen. Uth was sowieso belangrijk met vijftien goals en tien assists, maar kende daarin een schommelend seizoen.

Uth scoorde elf keer voor de winterstop en slechts vier keer erna. Met het voorbereidende werk was het precies andersom. In de eerste helft van het seizoen gaf de spits één assist, in de tweede helft liefst negen. "Tien assists is goed. Ik heb daarmee laten zien dat ik een complete speler ben. Ik ben geen echte nummer negen die alleen in the box staat om doelpunten te maken."