Lijken uit de kast bij FIFA: WK's mogelijk toch niet in Rusland en Qatar

Lijken uit de kast bij FIFA: WK's mogelijk toch niet in Rusland en Qatar

27-05-2015 10:48
10

Nu de lijken uit de kast komen bij de FIFA, is het nog maar de vraag of de WK's van 2018 en 2022 in Rusland en Qatar plaatsvinden. De autoriteiten hebben woensdag een officieel strafrechterlijk onderzoek naar de toewijzingen aangekondigd.

Het Zwiterse Federale Bureau van Justitie meldt woensdag dat men een strafzaak begint en onderzoek doet naar 'criminele activiteiten en het witwassen van geld' bij de toewijzingen van de WK's aan Rusland en Qatar. Het is daardoor nog maar de vraag of de toernooien in die landen georganiseerd gaan worden.

Tevens worden de presidentsverkiezingen van vrijdag mogelijk uitgesteld. Bij dat evenement zou Sepp Blatter waarschijnlijk worden herkozen. De verwachting is nu echter dat de FIFA besluit om de verkiezingen tot nader order uit te stellen. Woensdagochtend werden zes officials gearresteerd, waaronder vice-preses Jeffrey Webb. Bij een inval op het hoofdkantoor in Zürich werden vervolgens documenten en bestanden in beslag genomen. Om 11.00 uur wordt een persconferentie gegeven.