'Ajax-talent zet Eredivisie-clubs in de kou en gaat vol voor kans in Amsterdam'
Ajax-talent gaat voor kans

'Ajax-talent zet Eredivisie-clubs in de kou en gaat vol voor kans in Amsterdam'

27-05-2015 11:42
4

Queensy Menig staat voor zijn eerste seizoen in de hoofdmacht van Ajax. De aanvaller sluit volgens zijn zaakwaarnemer in de zomer aan bij de selectie van trainer Frank de Boer en gaat vol voor zijn kansen bij de Amsterdammers. 

"De seizoensvoorbereiding van Queensy begint direct bij de A-selectie", zegt zaakwaarnemer Revien Kanhai tegen Ajax Showtime. "Dat betekent dus vol strijden voor speelminuten in het eerste elftal." De negentienjarige linksbuiten voetbalde dit seizoen dertig wedstrijden voor Jong Ajax.

In de Jupiler League scoorde Menig elf keer en gaf hij zes assists. Vanuit de Eredivisie is er belangstelling om hem te huren, zegt zijn zaakwaarnemer. "Door zijn goede prestaties hebben clubs uit de middenmoot en subtop van de Eredivisie al geïnformeerd of ze Menig komend seizoen kunnen huren", onthult Kanhai. "Maar de focus ligt nu volledig op Ajax."

Menig verlengde dit seizoen zijn contract bij Ajax tot medio 2019. Frank de Boer liet hem al debuteren in het eerste elftal en hij scoorde onder meer in het bekertoernooi. Menig begon als spits, maar werd de afgelopen jaren vooral gebruikt als linksbuiten.