'United bestudeert contract Van Persie en schrikt zich rot van beloofde miljoenen'
United wil spits laten gaan

'United bestudeert contract Van Persie en schrikt zich rot van beloofde miljoenen'

27-05-2015 12:41
15

Robin van Persie wordt niet meer zo gewaardeerd in Manchester als dat hij twee jaar geleden werd. De Nederlandse spits lijkt al een tijdje te kampen met vormverlies en er wordt al gesproken over een vertrek bij United. De club zelf staat daar niet onwelwillend tegenover.

Volgens BN/De Stem is de club van trainer Louis van Gaal zelfs erg happig op een vroegtijdige transfer. In het contract van Van Persie, dat volgende zomer afloopt, zou een bonusclausule zijn opgenomen. Als de voormalig Arsenal-spits zijn contract uitdient in Manchester, dan moet de club hem een bedrag van tien miljoen euro overmaken. Dat geld staat los van zijn salaris. Om dat te voorkomen denkt Manchester United aan een verkoop van de aanvaller.

Van Gaal gaf aan het einde van het seizoen al aan dat Van Persie niet meer hoog in de pikorde staat. De aanvaller kampte met blessures en is inmiddels voorbijgestreeft door Wayne Rooney en Radamel Falcao. Zelf gaf Van Persie aan dat hij vorm en ritme wil krijgen door veel in actie te komen, maar het is de vraag of dat met een bijrol voldoende lukt.