Blatter wil na gigantische strafzaak van geen wijken weten: Niet bij betrokken
Uitdager: "Dit is een trieste dag voor het voetbal"

Blatter wil na gigantische strafzaak van geen wijken weten: "Niet bij betrokken"

27-05-2015 12:16
6

Er is geen haar op het hoofd van Sepp Blatter die eraan denkt om af te treden als voorzitter van de FIFA. Ook na de gigantische strafzaak die nu speelt gaat de preses voor een nieuwe termijn aan het hoofd van de voetbalbond.

Blatter zag woensdagochtend verschillende officials, waaronder zijn rechterhand Jeffrey Webb, worden gearresteerd. Toch denkt de 79-jarige Zwitser niet aan een vertrek. "Waarom zou hij? Hij is er niet bij betrokken. Als hij vrijdag wordt herkozen, is hij de komende vier jaar nog voorzitter", zei zegsman Walter de Gregorio op een persconferentie.

"Blatter richt zich op het congres van de komende dagen", vervolgde het hoofd communicatie. "Natuurlijk heeft hij iets meer stress dan gisteren, maar hij is er rustig onder. Hij danst momenteel niet in zijn kantoor, nee. Blatter accepteert alles. Hij is verrast dat het vandaag gebeurde, maar niet dát het gebeurt."

De FIFA verwacht ook niet dat het onderzoek slecht is voor de FIFA. "Dit is juist goed voor ons. Misschien is het voor ons imago even niet goed, maar wat betreft de grote schoonmaak... Het is eigenlijk een goede dag, want het proces gaat door. Wij zijn het slachtoffer en werken dan ook volledig mee met het onderzoek."

Uitdager
Prins Ali bin Al-Hussein, de enige overgebleven uitdager van Sepp Blatter bij de verkiezingen voor het voorzitterschap van de FIFA van vrijdag, zegt bedroefd te zijn over het recente corruptieschandaal bij de FIFA. "Dit is een trieste dag voor het voetbal", zei de Jordaniër.

De arrestanten zouden sinds de jaren negentig een bedrag van meer dan honderd miljoen dollar aan steekpenningen hebben aangenomen in ruil voor toewijzing van toernooien en voor het verkrijgen van uitzendrechten en sponsordeals. Blatter hoort niet bij de arrestanten. Maar voor hem komen de arrestaties op een slecht moment, twee dagen voor de verkiezingen voor de nieuwe voorzitter, waaraan hij als grote favoriet zou beginnen.

Bin Al-Hussein heeft de leden van de FIFA beloofd de wereldvoetbalbond weer zuiver te maken, als hij het voor het zeggen krijgt. Hij wil niet speculeren over zijn kansen nu de FIFA opnieuw beschadigd is. "Dit is een ingewikkeld verhaal waarvan ik alle details nog niet ken. Het zou niet passend zijn om nu meer commentaar te geven."

Lees ook: Eerste bekentenis in enorme corruptiezaak FIFA: oud-voorzitter geeft toe
Lees ook: FIFA trekt zich niets aan van onderzoek: verkiezingen en WK's gaan door
Lees ook: FIFA-doek valt: justitie pakt door en arresteert rechterhand van Blatter

 

Wát een puinhoop bij de FIFA. Nu is het écht tijd voor een grote schoonmaak! LIKE & SHARE als je vindt dat Sepp Blatter per direct moet vertrekken! Volg Voetbalprimeur voor de laatste updates!

Posted by Voetbalprimeur on Wednesday, May 27, 2015