'Hiddink ziet debutant afhaken en verwelkomt Martins Indi onverwacht eerder'
Oranje bereidt voor op interlands

'Hiddink ziet debutant afhaken en verwelkomt Martins Indi onverwacht eerder'

27-05-2015 12:30
1

Het is maar de vraag of Hakim Ziyech volgende week zijn debuut kan maken voor het Nederlands elftal. De middenvelder van FC Twente kampt volgens het Algemeen Dagblad met een blessure aan zijn rechterenkel en moet mogelijk de interlands laten schieten. 

Op 5 juni speelt Oranje een oefeninterland tegen de Verenigde Staten en een week later wacht Letland in de EK-kwalificatie. Ook het meespelen van Leroy Fer is nog afwachten, want de middenvelder bleef woensdag bij de training binnen. Hij keert terug van een blessure die hij opliep bij zijn club Queens Park Rangers en volgt daarom een aangepast programma.

Bondscoach Guus Hiddink kon wel een nieuw gezicht begroeten op de training. Vanuit Portugal meldde Bruno Martins Indi zich. Hij zou eigenlijk maandag pas komen, als ook de rest van de 'buitenlandse' internationals zich melden, maar hij bleek dinsdagavond al te zijn aangesloten bij de inmiddels veertienkoppige selectie in Hoenderloo.

Donderdag verwacht Hiddink ook de komst van Feyenoorders Jordy Clasie en Kenneth Vermeer. Het tweetal mocht rust nemen na de verloren play-offs tegen sc Heerenveen.