Transfervrij: deze spelers zijn komende zomer op te pikken bij Excelsior

Transfervrij: deze spelers zijn komende zomer op te pikken bij Excelsior

28-05-2015 13:45
1

Het einde van het seizoen nadert en alle clubs in de Eredivisie hebben te maken met aflopende contracten. VoetbalPrimeur presenteert een overzicht van alle spelers die na dit seizoen transfervrij zijn. Deze keer alle Excelsior-spelers die tegen het einde van hun contract zitten.

Gino Coutinho
De doelman tekende vorige zomer een eenjarig contract bij de Kralingers en heeft al aangegeven niet geïnteresseerd te zijn in een langer verblijf. Hij wordt genoemd bij FC Utrecht om de waarschijnlijk vertrekkende Robbin Ruiter te vervangen.

Sander Fischer
Als speler van het jaar was Fischer een van de belangrijkste redenen waarom Excelsior de nacompetitie wist te ontlopen. Ondanks dat de club met de 26-jarige verdediger om de tafel wil, lijkt hij zelf toe aan een nieuwe stap.

Luigi Bruins
Na jaren van onregelmatige speeltijd, kon de geboren Rotterdammer dit seizoen eindelijk van waarde zijn voor zijn club. Hij moest echter wel de laatste twee maanden missen met een voetblessure. Excelsior wil met de middenvelder in gesprek.

Daan Bovenberg
Na drie teleurstellende jaren bij FC Utrecht en NEC, keerde Bovenberg dit seizoen terug bij Excelsior. De vleugelverdediger moest tot eind november wachten op zijn kans, maar is sindsdien een vaste basisklant. Ook met hem wil de club om de tafel.

Khalid Karami
De Amsterdammer maakte afgelopen seizoen zijn moeilijkste periode door als profspeler. Het jaar begon nog goed met een reeks wedstrijden in de basis, maar na een knieblessure raakte hij zijn plek kwijt aan Bovenberg.

Toni Varela
De Kaapverdiër speelde de afgelopen vier jaar voor vier verschillende clubs en het is maar de vraag of hij bij Excelsior een langer thuis vindt. De middenvelder moet het vooral met invalbeurten doen en staat voor een belangrijke keuze nu hij deze zomer alweer 29 wordt.

Lars Hutten
Doorliep de jeugdopleiding van PSV en kwam na een aantal omzwervingen bij Excelsior terecht. De middenvelder werd dit seizoen uitgeleend aan Helmond Sport in de Jupiler League en hoopt genoeg indruk gemaakt te hebben voor een contractverlenging.

Aflopend huurcontract

Naast alle spelers die transfervrij op te pikken zijn, zijn er ook spelers die beschikken over een aflopend huurcontract en terugkeren naar hun club. Onderstaand de namen die hieronder vallen.

Bas Kuipers
De 20-jarige verdediger werd dit seizoen gehuurd van Ajax. Daar loopt zijn contract af, maar de Amsterdammers zijn niet van plan te verlengen. Kuipers wist dit seizoen indruk te maken en is in gesprek met meerdere Eredivisie-clubs, waaronder Excelsior.

Ninos Gouriye
Kwam afgelopen seizoen op huurbasis over van ADO Den Haag. Vanaf de flank kwam hij in 22 wedstrijden tot twee goals en vier assists. Excelsior weet al dat ze hem niet gaan houden.