Cocu kritisch op basiskracht: Zijn rendement had veel hoger kunnen zijn
"Ik probeer dat minder te doen"

Cocu kritisch op basiskracht: "Zijn rendement had veel hoger kunnen zijn"

27-05-2015 13:26

PSV-trainer Phillip Cocu deed dit seizoen nagenoeg altijd een beroep op Luciano Narsingh. Dat betekent echter niet dat de oefenmeester tevreden is over de prestaties van de rechtsbuiten. 

Cocu begint nog positief, want de cijfers van Narsingh (zes doelpunten, tien assists) zijn zo slecht nog niet. "Kritisch zijn is prima, maar ik vind dat we – dus ook wij trainers – de neiging hebben om vaak te kijken naar wat iemand niet zo goed kan", zegt hij in Voetbal International. "Ik probeer dat minder te doen. Iedere speler heeft een taak, maar binnen die rol heeft hij de vrijheid om zijn kwaliteiten te tonen. Als ik dat toesta, moet ik incalculeren dat het niet altijd lukt."

Toch vindt Cocu ook dat de 24-jarige Narsingh beter kan. "Het rendement van Luciano had veel hoger kunnen zijn, dat weet hij zelf ook", erkent de coach. "Maar wat wij heel belangrijk vinden: Luciano is heel veel in scoringspositie gekomen. Ook in het strafschopgebied en zeker niet alleen via de counter. Dat wil dus zeggen dat er nog veel meer in zit. Daarnaast mogen we niet vergeten dat zulke spelers altijd een golfbeweging kennen. Ik ben zelf van origine ook een buitenspeler. Het lukt niet altijd."