In het kort: afgevoerde Dnipro-speler in orde, Van Praag zwijgt, 'MSN' herenigd

In het kort: afgevoerde Dnipro-speler in orde, Van Praag zwijgt, 'MSN' herenigd

27-05-2015 23:46
1

Op de redactie van VoetbalPrimeur komen dagelijks honderden nieuwsberichten uit binnen- en buitenland voorbij. We pikken het meest interessante nieuws eruit, andere nieuwsfeiten verzamelen we in de rubriek 'In het kort'.

Het gaat goed met Matheus
De schrik zat er donderdagavond goed in toen Dnipro-speler Matheus in de slotfase van de Europa League-finale tegen Sevilla (2-3) in elkaar zakte. De Braziliaan moest per brancard worden afgevoerd, maar de schade blijkt gelukkig mee te vallen. Matheus kampt 'slechts' met een gebroken neus, die hij opliep tijdens een botsing met Benoit Tremoulinas.

QPR neemt afscheid van spelers
Het gedegradeerde Queens Park Rangers heeft zes spelers laten weten dat er geen toekomst voor hen is. De club neemt afscheid van Brian Murphy, Richard Dunne, Rio Ferdinand, Shaun Wright-Phillips, Joey Barton en Bobby Zamora. Clint Hill en Alejandro Faurlín krijgen wel een nieuwe verbintenis aangeboden.

Van Praag houdt zich koest
Michael van Praag onthoudt zich nog even van commentaar over de omkoopschandalen bij de FIFA. De voorzitter van de KNVB woont woensdag in Warschau een bijeenkomst bij van de UEFA, waar de Europese voetbalbond haar strategie bepaalt voor het congres van de FIFA. Van Praag vindt het niet passen dat hij als voormalig uitdager van Blatter alvast gaat reageren terwijl hij samen met de UEFA aan tafel zit om een gezamenlijk strijdplan te bepalen.

Adelaarshorst dringend aan verbouwing toe
Ondanks de degradatie van Go Ahead Eagles gaat de verbouwing van de Adelaarshorst gewoon door. Een sterk vernieuwde accommodatie is noodzaak om verder te kunnen groeien. Bang dat de kosten van de nieuwbouw als een molensteen om de nek van Go Ahead gaan hangen, is voorzitter Edwin Lugt niet. "De plannen voor de stadionuitbreiding zijn gemaakt toen we nog in de eerste divisie speelden", aldus Lugt tegen De Telegraaf.

'MSN' herenigd
Luis Suárez heeft woensdag na zijn hamstringblessure de training bij zijn club FC Barcelona hervat. De Uruguayaanse sterspeler raakte in het Champions Leagueduel met Bayern München geblesseerd en was twee weken uit de roulatie. Waarschijnlijk is Suárez zaterdag bij de Spaanse bekerfinale tegen Athletic Bilbao en een week later in de Champions League-finale tegen Juventus weer inzetbaar bij zijn team. De club meldde op zijn website wel dat de spits nog goedkeuring moet krijgen van de medische staf.

Kampioenenmaker vertrekt uit Nijmegen
NEC en assistent-trainer Roy Hendriksen zijn per direct uit elkaar, dat meldt De Gelderlander. De Zeeuw heeft in goede overeenstemming met de Nijmeegse club zijn contract laten ontbinden. Hendriksen had nog een doorlopend contact voor één jaar bij NEC. Hij gaat nu in onderhandeling met de Engelse club Brentford, om daar als assistent aan de slag te gaan. Hendriksen vroeg onlangs zelf om ontbinding van zijn contract, omdat hoofdtrainer Ruud Brood om tafel ging met PSV.

Bonden willen verkiezingen uitstellen
Liefst vijf van de zes bij de FIFA aangesloten confederaties pleiten voor het uitstellen van het FIFA-congres van vrijdag. Dat zou betekenen dat Sepp Blatter nog niet de kans krijgt om snel herkozen te worden. Dat meldt de directeur van de Schotse FA woensdag via Twitter. De wereldvoetbalbond werd woensdag opgeschrikt door een enorme strafzaak naar corruptie binnen de bond. Meerdere officials werden al opgepakt.

Optimisme in Heerenveen

SC Heerenveen lijkt de uitputtingsslag tegen Feyenoord aardig te verteren. Sam Larsson is ondanks enkelklachten gewoon inzetbaar tegen Vitesse en ook Joost van Aken kan vermoedelijk in actie komen. "Woensdag weten we of hij kan spelen", vertelt fysiotherapeut Erik ten Voorde van sc Heerenveen op de clubsite. Simon Thern, die zondag nog verstek moest laten gaan, is daarnaast waarschijnlijk klaar voor een rentree.

Heracles neemt afscheid van routinier
Simon Cziommer vertrekt na twee seizoenen definitief bij Heracles Almelo. De routinier kreeg woensdag in een gesprek te horen dat de laagvlieger niet met hem doorgaat, meldt TC/Tubantia. Van stoppen wil de 34-jarige middenvelder echter niets weten. "Jullie zien me nog terug op het veld", zei hij na de laatste wedstrijd van het seizoen. 

NAC volop gesteund
NAC wordt donderdag in de eerste wedstrijd van de finale in de nacompetitie gesteund worden door een vol uitvak. Duizend supporters, verdeeld over twintig bussen, maken de reis naar Kerkrade om hun team te steunen. Dat meldt BN/De Stem. De ploeg van Robert Maaskant zal ook nog worden gesteund door 100 businesspartners, daarnaast zullen supporters op eigen gelegenheid de eerste wedstrijd tegen Roda JC bezoeken.