Maaskant hoopt op herboren spits in Kerkrade: Daar gaat het toch om
NAC speelt in de finale van de nacompetitie tegen Roda JC

Maaskant hoopt op herboren spits in Kerkrade: "Daar gaat het toch om"

27-05-2015 15:17

Trainer Robert Maaskant van NAC Breda houdt zijn strijdplan tegen Roda JC angstvallig geheim. De oefenmeester deed dat vorige week ook al tegen VVV-Venlo en dat beviel hem prima. Donderdag reist NAC af naar Kerkrade voor het heenduel in de nacompetitie. 

NAC treedt donderdagavond vermoedelijk aan in dezelfde formatie die maandagmiddag met 3-0 te sterk was voor VVV. Dat betekent dat Uros Matic, een van de uitblinkers in de tweede helft, opnieuw de voorkeur krijgt boven Joeri de Kamps.

Op laatstgenoemde was Maaskant na afloop van de wedstrijd in Venlo laaiend. De Kamps kwam hard in op zijn tegenstander, maar ontliep een rode kaart. Maar Maaskant was desondanks boos op de oud-speler van Ajax, die zijn ploeg flink had kunnen duperen. "Maar uit de gratie is hij zeker niet", zegt Maaskant tegen Voetbal International. "Misschien speelt hij wel."

Maaskant hoopt in ieder geval dat Guyon Fernandez zijn goede vorm van de laatste weken vasthoudt. De spits, die eerder nog onder vuur lag in Breda, scoorde in de laatste drie wedstrijden (competitie en play-offs) vijf keer voor zijn ploeg.

Clubtopscorer Adnane Tighadouini lijkt zijn goede vorm juist even kwijt. Toch kijkt Maaskant naar beide spelers. "Daar gaat het toch om in de nacompetitie: scoren. Dat doet Guyon. Al gaat het me te ver het succes alleen aan hem op te hangen. Ook andere spelers creëren kansen en scoren voor NAC. Het klopt dat Adje (Tighadouini, red.) de laatste wedstrijden beter kan, maar ik geloof erin dat hij tegen Roda JC weer beslissend zal zijn"