'Succesvolle Eredivisie-coach krijgt loon naar werken en vertrekt naar Engeland'
Trainer Excelsior gewild

'Succesvolle Eredivisie-coach krijgt loon naar werken en vertrekt naar Engeland'

27-05-2015 15:30
3

Brentford is in de zoektocht naar een nieuwe trainer uitgekomen in de Eredivisie. De Championship-club heeft bij Excelsior navraag gedaan om Marinus Dijkhuizen aan te trekken. Beide partijen staan op het punt om de samenwerking officieel te maken.

Volgens Sky Sports is Dijkhuizen de belangrijkste kandidaat om Mark Warburton op te volgen als trainer van Brentford. De 43-jarige trainer van de Rotterdamse ploeg behaalde dit seizoen de vijftiende plaats in de Eredivisie en oogste lof over zijn manier van spelen. De verwachting is dat de aanstelling van de Nederlander snel rondkomt.

Eerder reageerde Dijkhuizen al op het gerucht dat hij de nieuwe trainer van The Bees zou worden. "Ik zeg niet dat ik wegga bij mijn club, maar er is wel interesse in mij. Ik kan nu niet meer vertellen maar deze week heb ik een gesprek met de club over mijn toekomst en dan zullen we wel zien."

De voormalig spits was al eerder actief in Groot-Brittannië. Dijkhuizen verdedigde in zijn carrière als voetballer de kleuren van het Schotse Dunfermline. Ook Martin Jol was al gepolst om trainer te worden van Brentford, dat de keuze voor spelers en trainers grotendeels op statistieken baseert.