Twente voorlopig niet in de buurt van de subtop: Prioriteit ligt bij het overleven
"Dat is iets wat FC Twente op moet oplossen"

Twente voorlopig niet in de buurt van de subtop: "Prioriteit ligt bij het overleven"

27-05-2015 16:13

Gemakkelijk zal de taak van Ted van Leeuwen niet worden om FC Twente zowel op als buiten het veld erboven te helpen. Dinsdag werd bekend dat Van Leeuwen de komende drie jaar technisch manager is van de Tukkers.

De Apeldoorner wordt echter niet warm of koud van de uitdagingen die Twente tegemoet ziet. "Ik zie clubs in de problemen als een project", reageert Van Leeuwen in gesprek met NOS Langs de Lijn

"Er moet geld binnenkomen door transfers en dan moet ik kijken hoe de vertrokken spelers zo goed mogelijk vervangen kunnen worden", vervolgt de nieuwe manager, die verwacht dat het verversen van de spelersgroep langer zal duren dan een transferperiode. Eerst moet Twente herstellen van de grote klappen van de laatste jaren, voordat de club weer omhoog kan kijken.

"De ervaring leert me dat het twee tot drie jaar kost om erbovenop te komen. In het eerste jaar ligt de prioriteit bij het overleven en het terugwinnen van het vertrouwen van de supporters. Dan kan je in het tweede jaar stabiel naar de subtop om vervolgens potentieel waardevolle spelers aan te trekken."

Hoe de toekomst eruit ziet van trainer Alfred Schreuder kon Van Leeuwen niet zeggen. "Dat is iets wat FC Twente op moet oplossen en daarna gaan we verder."