Positie Blatter 'onhoudbaar': 'Zijn positie is onhoudbaar, het volk komt in opstand'
Bejaarde voorzitter denkt zelf niet aan opstappen

Positie Blatter 'onhoudbaar': 'Zijn positie is onhoudbaar, het volk komt in opstand'

27-05-2015 17:01
4

Sepp Blatter wil van geen wijken weten, ondanks het nieuwste megaschandaal rondom de FIFA, maar Mino Raiola ziet de Zwitserse voetbalbobo liever vandaag dan morgen vertrekken bij de wereldvoetbalbond. Dat vertelt de zaakwaarnemer aan ELF. 

"Ik heb het allemaal meegekregen", vertelt de belangenbehartiger van onder meer Mario Balotelli en Paul Pogba. "Er is nu maar één consequentie mogelijk. Sepp Blatter moet aftreden. Zijn positie is niet meer houdbaar. Dictators moeten aftreden. Tegen dictators volgt normaal een revolutie."

Woensdagochtend werden er diverse FIFA-officials gearresteerd door de FBI, op verdenking van onder meer fraude en geldverduistering. Eén betrokkene bekende zijn misdaden inmiddels al. 

Raiola is er van overtuigd dat het slechts een kwestie van tijd kan zijn voordat Blatter al dan niet gedwongen van het podium verdwijnt. "Het volk komt in opstand. Volgens mij zijn alle dictators daarna gevallen. Alleen in Brazilië volgens mij eentje niet. Nu moet de voetbalwereld in revolutie komen als Blatter niet zijn consequenties trekt."