Brood ontbindt contract met NEC en staat voor verrassende overstap naar PSV
Ook assistent-trainer van NEC vertrekt

Brood ontbindt contract met NEC en staat voor verrassende overstap naar PSV

27-05-2015 18:08
9

Ruud Brood vertrekt bij NEC. Dat laat de club uit Nijmegen woensdag weten via de officiële kanalen weten. De trainer staat voor een overstap naar PSV, waar hij komend seizoen in dienst zal treden als assistent-trainer van Phillip Cocu.

NEC meldt dat het de aftocht van Brood, die dit seizoen kampioen van de Jupiler League werd met zijn elftal, betreurt. De oefenmeester heeft zijn contract laten ontbinden. Assistent-trainer Roy Hendriksen vertrekt ook. 'Ondanks het feit dat Ruud Brood en Roy Hendriksen beiden een doorlopend contract hadden voor komend seizoen en NEC de twee trainers graag had behouden, hebben zij onafhankelijk van elkaar aangegeven te willen vertrekken', zo luidt het officiële bericht. 

Brood meldde dinsdag al dat een vertrek naar PSV een kwestie van tijd was. De landskampioen uit Eindhoven ontkende de verrassende move zelf nog, maar de trainer was glashelder. "PSV wil me graag hebben. Ik moet nu voor mezelf een beslissing nemen en kijken wat het beste bij me past. Dat kan snel gaan", aldus de oud-trainer van onder meer Roda JC en Heracles Almelo tegenover De Telegraaf.