Ajacied en PSV'er scoren bij bliksemstart Jong Oranje tegen Costa Rica
Uiteindelijk werd het nog spannend

27-05-2015 18:52
1

Jong Oranje is het vriendschappelijke toernooi in Toulon met een zege begonnen. De leeftijdsgenoten van Costa Rica werden met 3-2 verslagen. Nederland was binnen dertig minuten al op een 3-0 voorsprong gekomen, maar moest zich daarna nog inspannen om de overwinning binnen te slepen.

Het Oranje van bondscoach Remy Reijnierse (foto) kwam zoals gezegd voorspoedig uit de startblokken. Ajacied Anwar El Ghazi tekende binnen enkele minuten voor de openingstreffer. Kort daarna was het Rai Vloet, spits van PSV, die voor de 2-0 tekende. Alles leek er op te wijzen dat Costa Rica naar de slachtbank werd geleid. Zéker toen Vloet binnen het halfuur voor de 3-0 zorgde.

Kort voor het rustsignaal slaagde ook Costa Rica er in om het net te vinden. David Ramirez scoorde. Dat deed hij na rust nogmaals: 3-2. Het betekende ook de eindstand.

Jong Oranje speelt aanstaande vrijdag tegen de Verenigde Staten. Daarna volgen er nog confrontaties met Frankrijk en Qatar.