'Wolfsburg slaat megabedrag af en wil sterspeler uit handen van topclubs houden'
Middenvelder moet zestig miljoen kosten

'Wolfsburg slaat megabedrag af en wil sterspeler uit handen van topclubs houden'

27-05-2015 19:25
1

Manchester City wil hem, Manchester United heeft eveneens interesse en ook Bayern München zou een oogje hebben op Bundesliga-ster Kevin De Bruyne. VfL Wolfsburg hoopt de Belgische middenvelder te behouden door hem een nieuw, verbeterd contract voor te leggen. 

Wolfsburg-directeur Klaus Allofs is er zelfs van overtuigd dat hij De Bruyne, ondanks alle interesse, uit de handen van de Europese grootmachten zal houden. Dat verklaart hij tegenover het Duitse persbureau PA. "Ik ben er vrij zeker van dat Kevin hier komend seizoen ook nog speelt", wordt Allofs geciteerd. "Volgende week gaan we om de tafel zitten om wat dingen te bespreken. Natuurlijk gaan we dan praten over een verbeterd contract, we hopen zijn verbintenis hier dan ook te verlengen."  

Met name Manchester City zou concrete interesse hebben voor de sterspeler van Wolfsburg, dit seizoen goed voor talloze assists. Het prijskaartje van de middenvelder is niet misselijk: zestig miljoen euro. 

De Bruyne zelf erkende tegenover Bild dat hij 'erg gelukkig' is in Wolfsburg. Toch is hij ambitieus genoeg om interesse uit Engeland niet op voorhand af te slaan. Eerder lukte het de Belgisch international niet om bij Chelsea door te breken. José Mourinho achtte hem niet goed genoeg en stond een verkoop aan Wolfsburg toe. "Ik denk nog steeds dat ik daar kan slagen. Je kunt mijn tijd bij Chelsea niet vergelijken met hoe het nu is. Als ik eerlijk ben, zie ik mezelf niet bij Chelsea terugkeren overigens. Zeker niet zolang Mourinho daar nog trainer is", aldus De Bruyne.