Omstreden Blatter reageert voor het eerst op gigantische FIFA-crisis
FIFA grijpt zelf ook in

Omstreden Blatter reageert voor het eerst op gigantische FIFA-crisis

27-05-2015 20:10
3

De ethische commissie van de wereldvoetbalbond FIFA heeft woensdag elf bestuurders een voorlopige schorsing opgelegd. Dat betekent dat zij voorlopig geen voetbalgerelateerde werkzaamheden mogen verrichten.

Tot die elf behoren de zeven mannen die op last van de Amerikaanse justitie woensdag zijn gearresteerd in Zürich, op verdenking van omkoping en corruptie. Het gaat om Jeffrey Webb, Eugenio Figueredo (beiden vicevoorzitter van de FIFA), Eduardo Li, Julio Rocha, Costas Takkas, Rafael Esquivel en José Maria Marin.

De andere voetbalbobo's die een voorlopige schorsing hebben gekregen, zijn Jack Warner, Nicolás Leoz, Chuck Blazer en Daryll Warner. FIFA-voorzitter Sepp Blatter liet via Twitter weten dat hij het toejuicht dat de Zwitserse en Amerikaanse autoriteiten alsmede de FBI in actie komen tegen corruptie en omkooppraktijken.

"Hoe ongelukkig deze gebeurtenissen ook zijn, toch zijn we blij met de acties en onderzoeken van de Amerikaanse en Zwitserse autoriteiten. We geloven dat dit de maatregelen helpt te versterken die de FIFA al heeft genomen om alle misstanden in het voetbal te voorkomen'', zegt Blatter, die vrijdag voor de vijfde keer hoopt te worden gekozen tot voorzitter van de mondiale bond.