KNVB doet beroep op bookmakers: Wij vinden het niet verantwoord
Voetbalbond wil actie ondernemen tegen weddenschappen

KNVB doet beroep op bookmakers: "Wij vinden het niet verantwoord"

27-05-2015 21:48
1

De KNVB wil optreden tegen bookmakers, die volgens de voetbalbond geen weddenschappen meer moeten aanbieden op gele en rode kaarten en andere "makkelijk beïnvloedbare aspecten". Dit om matchfixing te voorkomen.

Competitiebaas Gijs de Jong heeft het KNVB-standpunt vorige week al neergelegd in de Tweede Kamer. "Bookmakers willen een attractief aanbod, maar wij vinden het niet verantwoord dat kan worden ingezet op makkelijk beïnvloedbare aspecten", laat hij weten aan Voetbal International. "We willen geen weddenschappen op corners, ingooien en vrije trappen."

Volgens VI zijn er nu al honderdduizenden Nederlanders actief op websites van bijvoorbeeld Unibet en Bwin, maar kunnen clubs niet mee profiteren omdat het gokken nog illegaal is. Dat wil de gokindustrie veranderen, maar dat levert nogal wat vraagtekens op bij de Tweede Kamer. Dit omdat clubs aan de ene kant de strijd tegen matchfixing willen voortzetten, maar anderzijds geld verdienen wanneer het wedden gelegaliseerd wordt.

"Er werd gesuggereerd alsof de KNVB vooral commerciële mogelijkheden ziet, maar daar gaat het ons helemaal niet om. Nu ligt er een kans om een grotendeels illegale markt te organiseren. Niemand gaat er rijk van worden. Dat wordt in mijn ogen overschat", aldus De Jong.