'Ajax wil overbodige speler als wisselgeld gebruiken bij transfer van Dijks'
Driejarig contract ligt klaar in Amsterdam

'Ajax wil overbodige speler als wisselgeld gebruiken bij transfer van Dijks'

28-05-2015 07:05
24

Mitchell Dijks mag zich bijna weer speler van Ajax noemen. De linksback van Willem II kan voor drie jaar tekenen in Amsterdam, al moet Ajax nog tot een akkoord komen met Willem II. Het is goed mogelijk dat een andere Ajacied wordt betrokken in de deal van Dijks, die hard aan zichzelf heeft gewerkt.

Lesly de Sa, een overbodige buitenspeler van Ajax, staat namelijk in de belangstelling van de Tilburgse eredivisionist. Hij kan als wisselgeld dienen voor de 22-jarige Dijks. Ajax is met Willem II in gesprek over de transfersom en besprak enkele opties, waaronder dus een gedeeltelijke ruildeal met De Sa.

De Telegraaf meldt dat Dijks geen problemen verwacht over de te betalen transfersom. Willem II kon hem in een eerder stadium voor weinig geld overnemen van Ajax en hoopt vaker zaken te doen met de Amsterdammers. Als er een akkoord is over de transfersom is de transfer een kwestie van tijd. Dijks moet dan alleen nog medisch goedgekeurd worden.

Het is duidelijk dat Dijks in de afgelopen periode hard aan zichzelf heeft gewerkt. Hij werkte naast trainingen bij Willem II drie uur per week individueel met een personal trainer.