PSV-doelwit doorbreekt taboe en praat met psycholoog: 'Nog een stap te maken'
"Ik oog flegmatiek, terwijl ik dat dus helemaal niet ben"

PSV-doelwit doorbreekt taboe en praat met psycholoog: 'Nog een stap te maken'

28-05-2015 07:50
5

Davy Pröpper zit bij de voorselectie van het Nederlands elftal en staat in de belangstelling van PSV. De wereld ziet er voor de Vitessenaar ineens erg rooskleurig uit. In de voorgaande jaren moest hij vechten voor een kans, die hij onder Peter Bosz kreeg. En zie daar, een nieuwe geweldenaar is opgestaan.

"Ik oog flegmatiek, terwijl ik dat dus helemaal niet ben. Ze zijn in Arnhem een ander type voetballer gewend. Iemand die brutaal is, die terugbijt als hem iets wordt aangedaan", geeft Pröpper in De Volkskrant één van de redenen dat hij later dan verwacht doorbrak. Onder Theo Bos debuteerde hij, onder Bosz brak hij door. "Het klikt. Zoals het eerder klikte met Theo Bos, die liet me debuteren. Ha, misschien zit het in die naam."

Bos overleed in 2013 en deed een opvallende uitspraak aan een vertrouweling. 'Die Pröpper, let nou op, die komt er wel.' Het raakte Pröpper. "Heb ik gehoord, ja, dat hij dat gezegd heeft. Heel bijzonder." Inmiddels is de aanvallende middenvelder van Vitesse bij PSV een 'hoofdgegadigde', zo meldt de krant.

Pröpper sprak met een psycholoog om te worden wie hij is. Een psycholoog, doorgaans een taboe in de voetballerij. "Het hoeft niets levensveranderends te zijn. Zo'n gesprek kan je ook bij kleine dingen helpen. In de kleedkamer wordt er nooit over gesproken. Het zou veel voetballers verder helpen. Wat dat betreft heeft de voetballerij nog een stap te maken."