'Spits van twintig miljoen' laat Nederland genieten: Hij was de missing link
"Wat ik van hem gezien heb, is geweldig"

'Spits van twintig miljoen' laat Nederland genieten: "Hij was de missing link"

28-05-2015 08:31
1

Betrand Traoré staat er goed op in de Eredivisie. De aanvaller van Vitesse boezemt de aanstaande tegenstander sc Heerenveen op voorhand al angst in. Dwight Lodeweges, trainer van de Friezen, is vol lof over de negentienjarige goaltjesdief. Traoré kreeg onlangs al veel lof van zijn eigen trainer Peter Bosz, die denkt dat Chelsea hem niet verkoopt. Zelfs niet voor twintig miljoen.

"Wat ik van hem gezien heb, is geweldig. Hij was op die positie de missing link voor de winterstop. Traoré kwam terug en Vitesse ging scoren. Hij is pas negentien jaar en een speler waarvan je weet dat hij zomaar een goal voor je kan maken. Zoiets is heerlijk en hebben wij met Mark Uth", vertelt Lodeweges in aanloop naar het tweeluik tussen Heerenveen en Vitesse in De Telegraaf.

Lodeweges vervolgt over zijn eigen goudhaantje Uth: "Mark speelde naar eigen zeggen niet zijn beste wedstrijd afgelopen zondag in De Kuip. Maar hij heeft één geweldige aanname en werkt hem fantastisch af. Dat soort momenten van spelers maakt dat je altijd kans hebt."  Sam Larsson en Simon Thern lijken bij Heerenveen ook van de partij te zijn, terwijl Joost van Aken een blessure heeft aan zijn hamstring. Zijn meespelen is twijfelachtig.