Ben koppig, heb mijn eigen filosofie. Ik geloofde niet in zijn manier van spelen
Aanvoerder snapt trainer nu beter

"Ben koppig, heb mijn eigen filosofie. Ik geloofde niet in zijn manier van spelen"

28-05-2015 09:19
1

Guram Kashia twijfelde vorig jaar ernstig aan het aanvallende voetbal dat zijn trainer Peter Bosz met Vitesse op de mat wilde leggen. De aanvoerder van de Arnhemmers had zijn eigen filosofie, maar komt daar nu op terug.

"We begrijpen elkaar beter", zegt Kashia tegen Voetbal International. "Beter nog: we vertrouwen elkaar. Er is geloof. Hij vertrouwt op mij, op mijn kwaliteiten. En ik geloof in zijn systeem. Dat heeft even geduurd. De trainer heeft me echt moeten overtuigen. Ik ben koppig, heb mijn eigen filosofie. Ik geloofde niet in zijn manier van spelen. Inmiddels ben ik overtuigd, ik ben een volgeling."

De Georgiër moest een tijdje genoegen nemen met een reserverol bij Vitesse. Bosz koos voor het defensieve duo Jan-Arie van der Heijden en Arnold Kruiswijk. Daar moest Kashia even aan wennen. "Man, ik heb dit jaar zoveel veranderd. Allereerst heb ik geaccepteerd dat ik op bepaalde onderdelen tekortkom. Daar hoef ik me dus ook niet meer op te focussen. Nederlandse verdedigers zijn zó goed aan de bal, ze kunnen briljante passes geven. Zo ben ik niet. Maar ik heb óók talent. Gooi een bal in de lucht en ik win het duel. Ik ben me gaan focussen op mijn talent."