In het kort: Jong Ajax-verdediger geopereerd, Van der Vaart in grote nood

In het kort: Jong Ajax-verdediger geopereerd, Van der Vaart in grote nood

28-05-2015 22:50

Op de redactie van VoetbalPrimeur komen dagelijks honderden nieuwsberichten uit binnen- en buitenland voorbij. We pikken het meest interessante nieuws eruit, andere nieuwsfeiten verzamelen we in de rubriek 'In het kort'.

HSV in nood
Hamburger SV moet vrezen voor de eerste degradatie in de clubgeschiedenis. In het eerste van twee duels met Karlsruher SV om een plaats in de Bundesliga kwam de ploeg van trainer Bruno Labbadia donderdag op eigen veld niet verder dan 1-1. Maandag is de return in Karlsruhe. Ivo Ilicevic hielp de nummer zestien van de Bundesliga met een treffer in de 73e minuut alsnog aan een gelijkspel. Voormalig HSV-speler Rouwen Hennings had de gasten al in de vierde minuut op voorsprong gebracht voor ruim 56.000 toeschouwers. Bij de thuisploeg bleef Rafael van der Vaart het hele duel op de bank. Karlsruhe kan na zes jaar terugkeren in de Bundesliga.

Ajacied geopereerd
Damian van Bruggen is donderdag met succes aan zijn knie geopereerd. De verdediger van Jong Ajax had last van een scheurtje in de buitenmeniscus van zijn rechterknie, een blessure die hij eerder deze maand opliep in het competitieduel met NEC. "Ik overstrekte mijn knie op het moment dat ik een zetje kreeg, daardoor raakte ik uit balans. Een ongelukkig moment maar ik kon toch gewoon door. Na de wedstrijd merkte ik pas dat het niet helemaal goed zat. Ik ben blij dat de operatie geslaagd is en nu ga ik keihard werken om zo spoedig mogelijk weer wedstrijdfit te worden. En daarna is het zaak om fit te blijven." De revalidatie van de jeugdinternational duurt tussen de vier en acht weken.

Poetin woedend
De Russische president Vladimir Poetin is niet te spreken over het optreden van de Amerikaanse geheime dienst FBI, die woensdag in het Zwitserse Zürich zeven FIFA-leden arresteerde op verdenking van corruptie. Volgens de Russische president is de actie een nieuwe poging van de Amerikanen om hun wetten op te leggen aan andere landen. "De Verenigde Staten hebben niets te maken met de FIFA", zei Poetin donderdag. "De gearresteerde FIFA-officials zijn geen Amerikaanse burgers. De arrestaties ogen, op z'n minst, heel vreemd. Het is een overduidelijke poging om een herverkiezing van Blatter te voorkomen." Poetin voegde eraan toe dat hij achter Blatter staat en de manier waarop de 79-jarige Zwitser sinds 1998 de voetbalwereld bestuurt.

Zuid-Afrika: ons WK niet omgekocht
Zuid-Afrika ontkent dat het WK van 2010 is verkregen dankzij omkoping. Volgens het Amerikaanse ministerie van Justitie zou voormalig FIFA-vicevoorzitter Jack Warner het land zeker tien miljoen dollar hebben betaald. Zuid-Afrika kan dit soort bedragen niet vinden in de financiële verslagen van tijdens en voor het toernooi. "Alle uitgaven zijn verantwoord en gecontroleerd", zei minister van Sport Fikile Mbalula donderdag.

Ludieke actie De Graafschap
De Graafschap heeft met een ludieke actie gereageerd op de strenge eisen van FC Volendam. In de finale van de nacompetitie staan beide ploegen tegenover elkaar. Volendam wil echter geen supporters met opvallende Doetinchemse kleding zien. De Graafschap heeft besloten om bij de return alle uitsupporters te verwelkomen met een 'echte Achterhoekse broodje bal'. 

Vitesse-fans weggestuurd
Als supporters van Vitesse zich donderdag begeven in de binnenstad van Heerenveen, dan worden ze weggestuurd. Het centrum van Heerenveen is vandaag verboden gebied voor Vitesse-supporters, meldt de NOS. De burgemeester hoopt daarmee problemen te voorkomen rond de play-offwedstrijd tussen sc Heerenveen en Vitesse voor een plaats in de Europa League.

Nieuwe sponsor PSV
PSV heeft overeenstemming bereikt met PHC tailored telecom over een nieuw sponsorcontract. Het telecombedrijf verbindt zich tot 2017 als Official Sponsor aan PSV. Daarmee stijgt PHC in de sponsorpiramide van PSV. Eerder was het bedrijf Official Supplier van de club. "We laten PSV niet beter voetballen, maar wel beter presteren", zegt Hans Loots namens het bedrijf op de website van PSV.

Ajax verliest keeper
Het Noordhollands Dagblad meldt dat Joost Meendering vanaf aankomend seizoen voor Hollandia speelt. De keeper van Ajax, die waarschijnlijk de doelman van Ajax A2 was geworden, gaat het een 'niveau lager' proberen in het eerste elftal van Hollandia. Dat is overigens ook één van de voormalige clubs van Meendering.

Feyenoorders melden zich
Feyenoorders Kenneth Vermeer en Jordy Clasie mogen zich enkele dagen na de 'nederlaag' tegen sc Heerenveen melden bij Oranje. Het duo sluit donderdag aan voor een trainingsstage in Hoenderloo. Inmiddels is Hakim Ziyech al niet meer van de partij wegens een enkelblessure. Het was voor de speler een droom die uitkwam, toen hij hoorde dat hij was opgeroepen voor het Nederlands elftal.

Verzinzels in boek Zlatan
De biografie van Zlatan Ibrahimovic is niet geheel gebaseerd op feiten. Dat onthulde David Lagercrantz, de schrijver van het boek. "Ik wilde de essentie van de persoon Zlatan vatten. Zlatan schrok zelf ook toen hij het boek de eerste keer las, maar later begreep hij wat ik wilde doen. Nu beschouwt hij het gewoon als zijn eigen verhaal", aldus de auteur, geciteerd door het AD.

Degradant Eagles zoekt hulp
Go Ahead Eagles zoekt naar hulp voor donderdag en vrijdag. De degradant gaat het stadion verbouwen en heeft voor de voorbereidingen op die bouw extra handen nodig voor het sjouwen van spullen, zo meldt RTV Oost. Het spelershome, de kleedkamers en businesslounge moeten compleet worden leeggehaald. Eagles hoopt het 'nieuwe' stadion in augustus klaar te hebben. Het onderkomen heeft dan een capaciteit van 10.000, tegenover 8.000 van nu.

Minder seizoenkaarten Twente
Gerard van den Belt richt zich als puinruimer van FC Twente op de financiële wanorde binnen de club. Deze moet worden hersteld. Maar tegelijkertijd mag de band met supporters en sponsoren niet kapot worden gemaakt. "Voor hen moet het top zijn", aldus de directeur in TC/Tubantia. "We hebben minder seizoenkaarten verkocht, maar het valt niet tegen."