Feyenoord stopt samenwerking met Excelsior: Er was niet veel meer van over
Samenwerking in de Eredivisie beëindigd

Feyenoord stopt samenwerking met Excelsior: "Er was niet veel meer van over"

28-05-2015 09:44

Feyenoord en Excelsior stoppen de samenwerking tussen beide clubs. Dat maakten de clubs donderdagochtend bekend. Per 1 juli zullen beide Rotterdamse clubs geen spelers meer uitwisselen. Ook de afspraken over de jeugdopleidingen vervallen. 

Volgens algemeen directeuren Eric Gudde (Feyenoord) en Ferry de Haan (Excelsior) is het tijd om het samenwerkingsverband te beëindigen. Ze kijken terug op een goede samenwerking. "Vanaf de start is de samenwerking voor beide partijen vruchtbaar gebleken", zegt Gudde in een verklaring. "Er zijn tal van spelers te noemen die hun eerste stappen in het betaalde voetbal bij Excelsior hebben gezet en vervolgens naar De Kuip zijn gegaan."

Wedden

Meer odds

Voor Feyenoord leverde het verbond waardevolle spelers op voor de eigen selectie of om te verkopen aan andere clubs, vindt Gudde. "Terwijl de samenwerking Excelsior in staat stelde om sportieve successen te boeken." Ook De Haan spreekt van een mooie historie. "We varen tegenwoordig allebei meer een eigen koers, waarbij andere keuzes worden gemaakt", zegt De Haan. "In goed overleg zijn wij daarom tot de conclusie gekomen dat van de oorspronkelijke samenwerking niet veel meer over was en dat het beter was om dat wat er formeel nog lag te verbreken."