Cocu ontvouwt transferplannen van PSV: Dan voor een kwaliteitsinjectie kiezen
"Er zullen nog wel een paar mutaties plaatsvinden"

Cocu ontvouwt transferplannen van PSV: "Dan voor een kwaliteitsinjectie kiezen"

28-05-2015 09:46
5

De kans bestaat dat PSV het volgend seizoen moet stellen zonder een aantal vaste krachten uit het kampioenselftal. Phillip Cocu maakt zich geen zorgen en heeft duidelijk voor ogen wat er moet gebeuren.

"Er zullen nog wel een paar mutaties plaatsvinden. We moeten er rekening mee houden dat Wijnaldum mogelijk kan vertrekken. Het uitgangspunt is om 80 tot 85 procent van de groep bij elkaar te houden en die een aantal gerichte, nieuwe impulsen geven. Als dat lukt, hoeven wij geen stap terug te zetten", stelt Cocu in Voetbal International.

Cocu is er niet bang voor om mutaties door te voeren in een selectie, al moet daar wat tegenover staan. "Als je topspelers verliest, moet je voor een kwaliteitsinjectie kiezen. Als je er vijf moet vervangen, hebben we een probleem. Dan gaan we een stap achteruit zetten. Binnen onze mogelijkheden gaan we proberen de selectie te versterken. Als wij dat kunnen doen met de spelers die we het liefst willen hebben, dan maak ik me totaal geen zorgen. Dan hebben we een team dat voor de titel kan gaan, met ambitie terugkeert in de Champions League en ver kan komen in de beker."