'Alarmbellen rinkelen in Manchester na gewijzigde situatie van Nederlands doelwit'
Gevecht om handtekening lijkt in volle gang

'Alarmbellen rinkelen in Manchester na gewijzigde situatie van Nederlands doelwit'

28-05-2015 10:26
2

Nigel de Jong mag zich alsnog opmaken voor een transfer naar Manchester United. De controlerende middenvelder heeft bij AC Milan een aflopend contract en had die club naar verluidt opnieuw aan het werk gezet, omdat hij toch wilde blijven. Dat heeft United juist weer aan het denken gezet.

Bij Milan zullen komende zomer veel mutaties plaatsvinden. Carlo Ancelotti komt waarschijnlijk terug als trainer bij de Italianen, terwijl spelers als Michael Essien en Ricardo Montolivo mogen vertrekken. Met de transfervrije De Jong wilde Milan wel graag verlengen, maar Louis van Gaal lijkt daar nu een stokje voor te steken. Hij liet onlangs al weten nog een 'nummer zes' nodig te hebben.

Over een eventuele transfer van De Jong naar United doen al sinds afgelopen zomer geruchten de ronde. Vooralsnog is er geen officieel bericht naar buiten gekomen over een eventuele overstap. United moet twee miljoen euro per jaar reserveren als het kans wil maken op De Jong. Milan is namelijk bereid om dat bedrag aan salaris te betalen in een laatste poging om De Jong alsnog in Milaan te houden.