Geruchten rondom PSV'er krijgen opmerkelijk vervolg: 'FC Twente geïnteresseerd'
Trainerssoap krijgt vervolg

Geruchten rondom PSV'er krijgen opmerkelijk vervolg: 'FC Twente geïnteresseerd'

28-05-2015 10:45
3

FC Twente hoopt dat niet Fred Rutten, maar Ernest Faber op zeer korte termijn ja zegt tegen de trainersfunctie in Enschede. De scheidend assistent-trainer van PSV wil zijn carrière graag een stap hogerop brengen door ergens als hoofdtrainer aan de slag te gaan.

Een verslaggever van de Limburgse omroep L1 weet dat Faber twee opties heeft in de Eredivisie. "Ik sprak zondag met Ruud Brood (de trainer van NEC Nijmegen, red.) en hij zei dat Faber in ieder geval niet naar Roda JC gaat", zegt John Bannier tegen Avondgasten op de Limburgse zender.

Hij doelt daarmee op de interesse van de club uit Kerkrade in de Eindhovenaar. "Hij gaat of naar Excelsior of naar FC Twente. Ik ga ervan uit dat hij wacht tot Roda JC wel of niet promoveert. Maar Faber kennende, hij heeft toen ook MVV in de steek gelaten, denk ik niet dat hij naar het zuiden komt."

Directeur Wim Collard van Roda JC rekent al niet meer op de komst van Faber. "Ik wilde graag voor de play-offs weten of Ernest voor Roda zou kiezen. Ik had het liefst een trainer die onvoorwaardelijk kiest voor onze club en bij wie het niet uitmaakt waar we spelen."