Vijf voor twaalf voor Ajax-aanvaller: 'Bij Feyenoord was ik aan het huilen'
"Ik wilde stoppen"

Vijf voor twaalf voor Ajax-aanvaller: 'Bij Feyenoord was ik aan het huilen'

28-05-2015 12:58
4

Het had niet veel gescheeld of Anwar El Ghazi had het nooit geschopt tot profvoetballer. In zijn jeugdjaren was de aanvaller van Ajax een onhandelbare jongen. El Ghazi maakte het zo bont dat hij zelfs weggestuurd werd bij Feyenoord.

"Tijdens wedstrijden toonde ik altijd honderd procent inzet, maar naar trainingen keek ik nooit uit. Ik deed wel mee, maar had er geen zin in. Ik wilde partijen spelen terwijl we juist pass- en trapoefeningen moesten doen", aldus de Barendrechter over zijn periode bij Feyenoord.

De aanvaller van Ajax werd de deur gewezen op Varkenoord en had een mooie loopbaan op zijn buik kunnen schrijven als bij Sparta jeugdtrainer Marcel van der Net hem niet bij de hand had genomen. "Bij Sparta was de enige die nog in mij geloofde. Hij zei tegen mij dat het vijf voor twaalf was en dat hij geen spijt wilde hebben dat hij vertrouwen in mij had."

"Dat was wel een keerpunt", vervolgt El Ghazi in gesprek met Ajax TV. "Ik dacht toen aan mijn tijd bij Feyenoord waar ik aan het huilen was en ik wilde stoppen met voetballen. Het was wel echt een moment waar ik van schrok en ik wilde het niet nog een keer laten gebeuren."