Advocaat komt terug op besluit: Dan bestaat de kans dat ik toehap
Advocaat komt terug op besluit

Advocaat komt terug op besluit: "Dan bestaat de kans dat ik toehap"

28-05-2015 12:33
5

Dick Advocaat is teruggekomen op zijn belofte dat Sunderland zijn laatste werkgever is. De 67-jarige oefenmeester redde de club van degradatie uit de Premier League en sloeg woensdag een aanbieding af om langer te blijven. Hij beloofde eerder dat hij een punt achter zijn carrière zou zetten.

Nog voordat Sunderland officieel veilig was in de Premier League, maakte Advocaat al kenbaar dat hij Sunderland als zijn laatste club zag. Donderdag komt hij er echter alweer op terug.

"Het weigeren van het contract bij de club wil niet zeggen dat ik helemaal stop als trainer. De situatie is eigenlijk precies hetzelfde als in de periode dat ik stopte bij PSV. Toen gaf ik ook aan dat ik alleen nog als bondscoach aan de slag wilde", zegt Advocaat in het Algemeen Dagblad.

"De mensen hebben kunnen zien dat ik nog fit ben. Als er straks een bondsvoorzitter van een interessant voetballand op de stoep staat, dan bestaat de kans dat ik toehap. Zoals ik dat bij Servië deed, al was dat van korte duur. Een EK of WK, dat zou nog leuk zijn."

Hij legt dan wel een grens. Alleen het EK in 2016 in Frankrijk of het Russische WK in 2018 zijn volgens het dagblad nog een optie voor de Hagenaar.