Dan krijg je shit over je heen, in het voetbal heeft iedereen nou eenmaal lijntjes
"Dan weet je: ik ga straks door het putje"

"Dan krijg je shit over je heen, in het voetbal heeft iedereen nou eenmaal lijntjes"

28-05-2015 13:15

Het zijn geen gemakkelijke eerste maanden die Gerald van den Belt beleeft als financieel directeur van FC Twente. De bestuurder heeft de taak gekregen om fors te saneren bij de Tukkers en dat is niet bij iedereen in goede aarde gevallen.

"Nu ben ik soms de boeman en dat begrijp ik ook wel", vertelt Van den Belt in TC/Tubantia. "We moesten kort en hevig breken, gingen richting de afgrond, het moest wel. Onderweg ga je werknemers pijn doen. Mensen die er al waren en zij die al weg zijn, daar ontkom je niet aan, dat weet je vooraf ook. Dan krijg je de shit over je heen en in het voetbal heeft iedereen nou eenmaal lijntjes met de media."

Alle last kwam meteen op zijn schouders terecht, Van den Belt had dat liever anders gezien. "Misschien hadden ze beter een interim-directeur kunnen aanstellen, maar ik heb het uiteindelijk zelf gedaan", geeft de van Cambuur overgekomen bestuurder aan. "En dan weet je: ik ga straks door het putje. Sommige mensen die gewend zijn aan de oude luxe zijn niet blij met de nieuwe situatie. Maar het is de werkelijkheid waarin Twente nu leeft."