Ajacied dankbaar voor medische staf Ajax, ondanks verkeerde diagnose
Vleugelspeler reageert op blessure

Ajacied dankbaar voor medische staf Ajax, ondanks verkeerde diagnose

28-05-2015 12:59

Viktor Fischer keerde in het slot van de Eredivisie terug op het veld bij Ajax. De Deense vleugelspeler kwam tegen zowel SC Cambuur als FC Dordrecht in actie. Hij kwam toen pas terug na een dertien maanden durende blessure en revalidatie. 

Begin 2014 raakte Fischer geblesseerd aan zijn hamstring en door een verkeerde diagnose van de medische staf van de Amsterdamse club, kon hij pas dertien maanden later zijn rentree maken. Wrok koestert de Deen echter niet. "Er is altijd gekeken wat het beste voor mij was, daar ben ik van overtuigd", zegt Fischer tegen ELF Voetbal Magazine. "Dan kunnen er verkeerde keuzes worden gemaakt."

De vleugelaanvaller zegt dat de medische staf er alles aan gedaan heeft om hem te beschermen. "We hebben geprobeerd er op medisch vlak verstandig mee om te gaan. Aanvankelijk werd gedacht dat ik een scheurtje in de hamstring van mijn linkerbeen had opgelopen. De scheur zat echter niet in de spier, maar vlakbij de pees."

Fischer verwijt ook zichzelf dat hij niet eerder terug kon keren bij de hoofdmacht. "Ik móest van mezelf doorgaan. Natuurlijk, ik had ook zonder pijn op halve kracht kunnen trainen, maar wat heb je daar nou aan? Soms wilden mijn begeleiders te snel en soms wilde ik te snel. Maar dat hoort erbij."