'Van Gaal heeft plannen om 180 miljoen uit te geven voor vier spelers'
"We hebben twee spelers nodig voor elke positie om beter te presteren"

'Van Gaal heeft plannen om 180 miljoen uit te geven voor vier spelers'

28-05-2015 13:55
10

Louis van Gaal wil Harry Kane, Paul Pogba, Dani Alves en Mats Hummels of Nicolas Otamendi vastleggen deze zomer. De 63-jarige trainer heeft al Memphis Depay overgenomen van PSV voor dertig miljoen euro.

Van Gaal is bereid om zestig miljoen euro uit te geven voor Tottenham Hotspur-spits Kane, volgens The Daily Mirror, daarnaast wil hij ook een topverdediger. Prioriteit is Hummels van Borussia Dortmund, die op een waarde van veertig miljoen wordt geschat. Plan B is Otamendi van Valencia die vijftig miljoen moet kosten.

United heeft ook interesse getoond om Pogba terug te halen van Juventus, maar hij zou meer dan tachtig miljoen euro moeten kosten. Bovendien moeten de Mancunians concurrentie van Barcelona, Real Madrid, Chelsea, Manchester City en Arsenal afwimpelen voor de middenvelder. Ook Barcelona-back Alves zou op het lijstje van Van Gaal staan.

United gaf vorige zomer al een duizelingwekkende tweehonderd miljoen euro uit nadat Van Gaal het roer overnam van David Moyes. Nu de Champions League is behaald roept de Amsterdammer op om nog meer versterkingen aan te trekken. "De directie heeft me ingehuurd om de titel te winnen. Het is een fantastisch uitdaging, maar het hangt af of we goede spelers kunnen aantrekken en de balans in onze selectie kunnen verbeteren. We hebben twee spelers nodig voor elke positie om beter te presteren."