Real Madrid ziet ideale opvolger Ancelotti opstappen bij Napoli
Spaanse trainer maakt weg vrij voor Real Madrid

Real Madrid ziet ideale opvolger Ancelotti opstappen bij Napoli

28-05-2015 13:07
2

Rafael Benitez heeft aangegeven dat hij SSC Napoli na dit seizoen definitief gaat verlaten. De Spaanse oefenmeester speelt zondag zijn laatste wedstrijd met Napoli tegen Lazio. Hij staat in de nadrukkelijke belangstelling van Real Madrid. 

Benitez werd de afgelopen dagen opgeworpen als ideale nieuwe trainer van Real Madrid. De Spanjaard staat niet onwelwillend tegenover een overgang naar de Spaanse hoofdstad. Hij moet in Madrid de prijzen gaan pakken die onder Carlo Ancelotti in het afgelopen seizoen uitbleven. Met Napoli staat Benitez momenteel op de vierde plaats in de Serie A.

De 55-jarige manager was al eerder werkzaam in de Primera Division, toen hij Valencia in de seizoenen 2001-2002 en 2003-2004 naar de landstitel leidde. Ook pakte hij in dat laatste seizoen de UEFA Cup, voordat hij naar Liverpool vertrok. Daar won hij zelfs de Champions League in 2005, door in een zinderende finale AC Milan na strafschoppen te verslaan. Hij begon zijn carrière in de jeugdopleiding van Real Madrid. 

Met Napoli reikte Benitez dit seizoen ook tot de halve finale van de Coppa Italia en de halve finale van de Europa League. Daarin werd respectievelijk verloren van SS Lazio en Dnipro Dnipropetrovsk. De geruchten gaan dat Sinisa Mihajlovic van Sampdoria de nieuwe trainer van Napoli moet worden.