Benitez op weg naar Real: Mijn familie heeft me overgehaald te stoppen
Trainer van Napoli stapt op

Benitez op weg naar Real: "Mijn familie heeft me overgehaald te stoppen"

28-05-2015 14:22
1

Rafael Benitez reageerde donderdag vol dankbaarheid nadat hij bekendmaakte dat hij SSC Napoli na dit seizoen verlaat. De 55-jarige trainer gaat volgens hardnekkige geruchten naar Real Madrid, maar speelt eerst zondag nog de laatste competitiewedstrijd in de Serie A.

Napoli speelt nog om de derde plaats, die nu in handen is van SS Lazio. De Romeinse club staat drie punten voor en is zondag de tegenstander tijdens de laatste wedstrijd van Benitez. Omdat onderling resultaat boven doelsaldo gaat in Italië, kan Napoli nog derde worden. "We staan voor een zeer belangrijke wedstrijd en ik wil mijn carrière hier afsluiten met een overwinning", zei Benitez op de persconferentie.

"Het is altijd droevig om een club te verlaten waar de mensen je goed hebben behandeld. Dat heb ik ook ervaren toen ik naar Napels kwam. Mijn familie heeft me uiteinderlijk ertoe overgehaald om deze keuze te maken en te vertrekken bij Napoli. De voorzitter en de club deden nog verwoede pogingen om me te behouden en dat was ze bijna gelukt."