Transfervrij: deze spelers zijn komende zomer op te pikken bij NAC Breda

Transfervrij: deze spelers zijn komende zomer op te pikken bij NAC Breda

29-05-2015 14:00

Het einde van het seizoen nadert en alle clubs in de Eredivisie hebben te maken met aflopende contracten. VoetbalPrimeur presenteert een overzicht van alle spelers die na dit seizoen transfervrij zijn. Deze keer alle spelers van NAC Breda die tegen het einde van hun contract zitten.

Henrico Drost
Het zijn spannende weken voor Henrico Drost. De centrale verdediger zal, bij lijfsbehoud van NAC in de Eredivisie, een nieuw contract krijgen. Mocht NAC het niet halen, dan zal Drost om financiële redenen moeten uitkijken naar een nieuwe werkgever.

Dirk Marcellis
Het is nog de vraag of Marcellis langer bij NAC blijft. De verdediger en aanvoerder van de Bredanaars heeft zelf wel aangegeven open te staan voor een langer verblijf in het Rat Verlegh Stadion. Voor Marcellis geldt hetzelfde principe als bij Drost.

Gill Swerts
Waar de toekomst van Swerts ligt, is niet bekend. De Belgische verdediger staat niet onwelwillend tegenover een terugkeer naar zijn vaderland en stond de afgelopen transferperiode in de belangstelling van een club uit Saudi-Arabië.

Demy de Zeeuw
NAC wilt graag verder met De Zeeuw. Ook in het geval van De Zeeuw geldt het principe dat lijfsbehoud in de Eredivisie, en daarbij de financiële mogelijkheden, bepalend zal zijn voor een langer verblijf.

Guyon Fernandez
Het huwelijk tussen Fernandez en NAC was dit seizoen op zijn zachtst gezegd niet gelukkig. De aanvaller kon geen indruk maken en scoorde twee keer in vijftien Eredivisie-wedstrijden. In de play-offs is hij een stuk beter op dreef.

Rémy Amieux
Het is niet bekend of NAC verder gaat met Amieux. De Franse verdediger, die in het verleden ook uitkwam voor N.E.C en RKC Waalwijk, speelde dit seizoen 21 competitiewedstrijden.

Jong NAC Breda

Brandon Robinson
Robinson speelde dit seizoen achttien wedstrijden namens de beloften. Of de voormalig-Feyenoorder contractverlenging krijgt, is niet bekend. Robinson debuteerde op 18 oktober 2014, in de thuiswedstrijd tegen ADO Den Haag (1-1).

Ben Gasser
De Sloveense rechtsback Gasser kwam begin dit seizoen over vanuit de jeugd van Vitesse. De jongeling, die dit seizoen ook werd opgeroepen voor Slovenië onder 21, speelde dit seizoen vier wedstrijden namens de beloften.

Oguzhan Kazanci
Kazanci speelt momenteel nog voor de beloften, maar daar kan wellicht een einde aan komen. De 21-jarige verdediger genoot namelijk eerder al belangstelling van het Turkse Samsunspor en Rizespor. Namens de beloften speelde Kazanci dit seizoen twaalf wedstrijden waarin hij ook twee keer doel trof.

Thami Ben Ali
Ben Ali speelt sinds 2013 in de jeugd bij NAC. Het is niet bekend of de Fransman, die dit seizoen acht wedstrijden speelde namens de beloften, contractverlenging krijgt.

Aflopend huurcontract

Naast alle spelers die transfervrij op te pikken zijn, zijn er ook spelers die beschikken over een aflopend huurcontract en terugkeren naar hun club. Onderstaand de namen die hieronder vallen.

Ruben Ligeon
Ondanks dat Ligeon tot medio 2016 onder contract staat bij Ajax, heeft de jonge rechtsback geen toekomst meer in de Amsterdam Arena. Ligeon wordt gelinkt aan AZ, FC Utrecht en het Griekse Panathinaikos

Felitciano Zschusschen
Zschusschen werd voor de tweede seizoenshelft op huurbasis overgenomen van FC Twente. Vooralsnog mag de spits terugkeren naar de Tukkers, waar hij onder contract staat tot medio 2016.